Nieuws over uw pensioen Online lezen  |  Afmelden
Nieuws over uw pensioen
mei 2021
Het coronavirus (COVID-19) is inmiddels al een jaar onder ons. Dit had niemand verwacht. Het virus heeft impact op iedereen. In deze nieuwsbrief brengen we u graag op de hoogte van actuele zaken.
Hoe staat het pensioenfonds ervoor?
Het coronavirus blijft invloed hebben op de financiële markten. De rendementen over 2020 zijn na een dip toch positief uitgekomen. Ook de eerste cijfers van 2021 laten een positief beeld zien. De dekkingsgraad is in het eerste kwartaal van 2021 gestegen. Hierdoor is de gemiddelde dekkingsgraad van de afgelopen 12 maanden weer boven de 100% uitgekomen (de beleidsdekkingsgraad).
Lees meer
Wat zijn de effecten van het coronavirus op pensioen en service?
Het coronavirus (COVID‑19) is nog steeds niet weg en de verwachting is momenteel dat het leven weer wat normaler zal worden rond de zomer. We zijn op de goede weg, maar het duurt nog even voordat alles weer is zoals het was. Mogelijk leidt dit bij u tot vragen over uw pensioen bij BPZ of over onze dienstverlening. Wij beantwoorden nog eens de belangrijke vragen en brengen u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
Lees meer
Nieuwe wetgeving over duurzaamheid (SFDR)
Onlangs is er een nieuwe wet (SFDR) in werking getreden die financiële instellingen, en dus ook pensioenfondsen, verplicht om informatie geven over het duurzaamheidsbeleid.
Lees meer
Automatische waardeoverdracht klein pensioen
Vanaf april 2021 is BPZ gestart met de automatische waardeoverdrachten van kleine pensioenen die opgebouwd zijn voor 2018.
Lees meer
Pensioenakkoord
Het landelijke Pensioenakkoord begint steeds meer vorm te krijgen. Er ligt inmiddels een concept wetsvoorstel waar iedereen in Nederland commentaar op heeft kunnen geven. Het is nu aan Minister Koolmees van SZW (of zijn opvolger) om met een definitief wetsvoorstel naar de Tweede Kamer te komen.
Lees meer
Reminder: geef uw privé e‑mailadres aan ons door!
BPZ communiceert graag digitaal. Om te zorgen dat wij u altijd kunnen informeren over belangrijke boodschappen, ontvangen wij graag uw privé e‑mailadres.

Door steeds meer post digitaal te versturen, besparen wij veel geld. Dat is goed voor uw pensioen. Bovendien is digitale post gemakkelijk, overzichtelijker en beter voor het milieu. En wij kunnen u sneller bereiken.

Waarom willen we uw privé e‑mailadres?
In de meeste gevallen hebben wij uw zakelijke e-mailadres. Als u van baan verandert, kan BPZ het contact met u verliezen. Dan mist u belangrijke informatie. Daarom informeren wij u het liefst op uw privé e-mailadres. Bovendien blijft u dan deze nieuwsbrief ontvangen.

Kleine moeite
U kunt uw privé e-mailadres gemakkelijk aan ons doorgeven. Ga naar onze website en registreer uw e‑mailadres via Mijn pensioen.
BPZ is bereikbaar voor vragen
Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 18.00 uur. U kunt ons ook e‑mailen. U kunt dus zoals altijd terecht met uw vragen over uw pensioen bij BPZ. Bent u niet in de gelegenheid telefonisch contact met ons op te nemen? U heeft dan nog de mogelijkheid om te chatten met een medewerker. Log hiervoor in op Mijn pensioen.
Contact
E-mail opties