Wat betekent het nieuwe pensioenstelsel voor uw pensioen?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Online lezen  |  Afmelden
Nieuws over uw pensioen
juni 2022
Het Pensioenakkoord: hoe staat het ermee?
Wetsvoorstel Wet Toekomst Pensioenen naar Tweede Kamer

Boogde ingangsdatum Nieuwe Pensioenwet 1 januari 2023

Op 30 maart 2022 heeft het kabinet het wetsvoorstel voor de Wet Toekomst Pensioenen (WTP), ook wel Pensioenakkoord genoemd, naar de Tweede Kamer gestuurd. De bedoeling is dat deze nieuwe wet op 1 januari 2023 in werking treedt. Voor die tijd zal de Eerste Kamer de wet ook moeten hebben goedgekeurd. In dat geval hebben pensioenuitvoerders tot uiterlijk 1 januari 2027 de tijd voor de implementatie en de overgang van het huidige stelsel naar het nieuwe stelsel. Bekijk de video. Zo ziet u in het kort wat hetzelfde blijft en wat er verandert.
 
 
Wat betekent het nieuwe pensioenstelsel voor uw pensioen? We informeren u graag over een aantal belangrijke onderwerpen.
Lees verder: wat betekent het voor u?
Aankondiging risicobereidheids­onderzoek
Traditioneel bouwen deelnemers nu ieder jaar een stukje van hun pensioen op (een pensioenaanspraak). De ingelegde premies worden vervolgens door het pensioenfonds collectief belegd. Deelnemers kunnen daarbij niet zelf kiezen hoe de premie wordt belegd. Onder de WTP verschuift dit naar een meer persoonlijk systeem. De pensioengelden worden nog steeds collectief belegd, maar in het nieuwe systeem wordt voor iedere deelnemer belegd in een eigen pensioenkapitaal met eigen rendementen. In een dergelijk systeem ligt het risico meer bij het individu dan het bij het collectief.
Lees verder
Uw Uniform Pensioenoverzicht (UPO) staat klaar
Het Uniform Pensioenoverzicht (UPO) staat weer klaar voor u in uw persoonlijk portaal Mijn pensioen.

Op het UPO ziet u onder andere wat u aan pensioen heeft opgebouwd bij BPZ. U ziet ook hoeveel pensioen u kunt verwachten als u bij ons pensioen blijft opbouwen. En wat er gebeurt met de hoogte van het pensioen als het economisch meezit of tegenzit. Hierbij keken we ook naar een mogelijke stijging of daling van de prijzen. Bekijk uw UPO. In een paar minuten tijd bent u weer helemaal bij!
Bekijk uw UPO
Lees verder
Hoe staat BPZ er financieel voor?
De inval van Rusland in Oekraïne en het verschrikkelijke oorlogsgeweld raakt de hele wereld. Ook wij leven mee met de bevolking in Oekraïne. Wij volgen de ontwikkelingen in de wereld en de financiële markten op de voet. Immers, deze hebben ook impact op ons pensioenfonds en de dekkingsgraad. In het eerste kwartaal van 2022 zagen we de aandelenkoersen dalen, en de rente en de inflatie flink stijgen. Daarnaast hebben we op 19 mei bericht ontvangen dat DNB ingestemd heeft met het geactualiseerd herstelplan van BPZ. Lees hier meer over onze financiële situatie.
Lees verder
Marcel Hulsegge benoemd tot nieuw bestuurslid
BPZ heeft een nieuw bestuurslid per 1 april: Marcel Hulsegge. Wie is hij? Een korte kennismaking. Je leest het hier.
Lees verder
Mis niets! Registreer uw privé e‑mailadres
Hebben wij uw privé e‑mailadres nog niet? Geef dan uw privé e‑mailadres aan ons door via Mijn pensioen. Zo kunnen wij u altijd digitaal bereiken en mist u niets. Ook als u met pensioen bent of uit dienst gaat.
Registreer nu
BPZ is bereikbaar voor vragen
Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur. U kunt ons ook e‑mailen. U kunt dus zoals altijd terecht met uw vragen over uw pensioen bij BPZ. Bent u niet in de gelegenheid telefonisch contact met ons op te nemen? U heeft dan nog de mogelijkheid om te chatten met een medewerker. Log hiervoor in op Mijn pensioen.
Contact
E-mail opties