Nieuws over uw pensioen
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Online lezen  |  Afmelden
Nieuws over uw pensioen
januari 2023
Opbouw in 2023 omhoog van 1,3% naar 1,5%
De rente is in het afgelopen jaar gelukkig weer gestegen. Het bestuur heeft daardoor kunnen besluiten om de pensioen­opbouw te verhogen. Het opbouw­percentage voor het ouderdoms­pensioen gaat vanaf 1 januari 2023 van 1,3% naar 1,5%.
Lees verder
Pensioenen met 3% omhoog
De pensioenen bij BPZ zijn per 31 december 2022 verhoogd met 3%. De indexatie is in januari doorgevoerd. Voor de gepensioneerden betekent dit een verhoging van de pensioen­uitkering. En voor de niet ingegane pensioenen betekent het een verhoging van de aanspraken die zijn opgebouwd over alle voorgaande jaren tot en met december 2022. In juli 2022 verhoogden wij de pensioenen al met 2,5%.
Lees verder
Bijsparen voor later?
Het is aan te raden om op tijd na te gaan of u voldoende pensioen op zult bouwen. Mocht u onvoldoende pensioen hebben bij BPZ, dan kunt u bijsparen. Dit kan niet binnen de pensioen­regeling van BPZ. Voor individueel pensioen­advies toegesneden op uw eigen situatie kunt u het beste een pensioen­adviseur vragen naar de mogelijkheden. Dit geldt zowel voor het ouderdoms- als het nabestaandenpensioen.
Lees verder
Nieuw pensioenstelsel?
Het nieuwe pensioen­stelsel komt er echt. In december heeft een meerderheid van de Tweede Kamer gestemd voor de Wet Toekomst Pensioen. Dat is een belangrijke stap naar een nieuw pensioen­stelsel. In januari gaat de wet behandeld worden in de Eerste Kamer. De bedoeling is dat de wet ingaat op 1 juli 2023.
Lees verder
Hoeveel risico wilt u lopen voor uw pensioen?
Mensen denken verschillend over het beleggingsrisico dat zij willen en kunnen lopen voor hun pensioen. Om dit voor BPZ te onderzoeken is er in september en oktober 2022 een onderzoek gehouden naar deze zogenoemde ‘risico­preferentie’ onder onze deelnemers. De korte samenvatting is dat de risico­houding van de deelnemers bij BPZ redelijk vergelijkbaar is met andere pensioen­fondsen. Naarmate men ouder wordt, wordt men ‘defensiever’. Anders geformuleerd, ouderen willen minder risico lopen dan jongeren.
Lees verder
Registreren privé e‑mailadres
Hebben wij uw privé e‑mailadres nog niet? Geef dan uw privé e‑mailadres aan ons door via Mijn pensioen. Zo kunnen wij u altijd digitaal bereiken en mist u niets. Ook als u met pensioen bent of uit dienst gaat.
Registreer uw privé e‑mailadres
Contact
E-mail opties